Home » Sales outsourcing » Sales consulting

Sales consulting

We vertalen strategie naar de dagelijkse praktijk

Veel salesorganisaties opereren van dag tot dag. Dat is niet slecht, maar het blijkt zo te zijn zo’n dagelijkse routine minder ruimte laat voor reflectie, vernieuwing en optimalisatie.

Home » Sales outsourcing » Sales consulting

Consulting diensten

Wij geven niet alleen op strategisch niveau advies, maar ook op lagere niveaus zoals tactisch en operationeel. U zult dus niet opgescheept zitten met lijvige rapporten en vage plannen. Wij vertalen ons strategisch advies naar de dagelijkse praktijk.

Voor veel grote en kleine bedrijven is Skondras de partner die gefocust is op sales. Het gebeurt regelmatig dat ons pragmatische advies de basis voor innovatie blijkt te zijn. Onze brede marktkennis en praktische ervaring vertalen zich in ‘best practices’ die we gebruiken als blauwdruk om uw salesorganisatie snel en pragmatisch te optimaliseren.
Onze sales-adviesdiensten zorgen voor:

Skondras Sales Atomium

Sales messaging

Elk bedrijf heeft een aantal functies die dat bedrijf uniek maakt. Het is niet altijd gemakkelijk om die unieke kwaliteiten en beschikbare kennis op de beste manier te communiceren.

Workshops over berichtgeving helpen u een commerciële boodschap duidelijk over te brengen en richting en structuur te geven aan uw salesfunctie.
Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 Brand messaging
 Thought leadership messaging
 Product messaging
 Target group messaging

Meestal starten onze klantpartners met twee of drie workshops om de kernboodschap van het bedrijf duidelijker te krijgen.

Gegevensanalyse & marktinformatie

Data-analyse en marktkennis zijn een must

Door de digitale economie is de salesfunctie de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Er zijn steeds meer gegevens beschikbaar. Dit is echter niet per se positief, omdat salesorganisaties de juiste gegevens eruit moeten filteren. De selectie van nuttige gegevens wordt steeds belangrijker. Salesorganisaties moeten innoveren en transformeren om met deze verandering om te gaan. Hun vermogen om mee te gaan in deze verandering, is bepalend zijn voor succes of falen.

Bij Skondras geloven we dat data- en markt-intelligentie cruciaal zijn in het succes van de (verkoop)organisatie. Inzoomen op bestaande gegevens en het vaststellen van de best passende doelgroepen binnen het betreffende bedrijf, is een belangrijke stap in het toekomstige succes van elke verkoopafdeling.
Om het gedrag te bepalen dat verkoopproductiviteit stimuleert en beslissingen over accountdekking neemt, Sales leiders vertrouwen nog te vaak op hun intuïtie. We zien:

 Verkoopafdelingen die werken met gebrekkige gegevens in CRM-systemen
 Verkopen die gebruikmaken van oude lijsten die in de loop der jaren zijn verzameld
 Verkopers die werken op basis van intuïtie en niet met feitelijke kennis
 Gebrek aan inzicht over de meest geschikte doelgroepen binnen de grote datamassa van bedrijven

Geavanceerde analytics is een revolutie in het begrip van hoe we de juiste personen aan de juiste deals koppelen. De meest data-slimme salesorganisaties combineren verkoop-, klant- en marktgegevens om de intrinsieke eigenschappen en het gedrag te begrijpen die statistisch samenhangen met onderscheidende verkoopprestaties.
Wij helpen salesorganisaties om te innoveren op basis van de kern van hun salesactiviteiten. Wij adviseren en leveren hoogwaardige prospectgegevens.

Sales organisatie & -procesmethodologie

Methodiek van de salesorganisatie

Net als een goed gebouw, moet uw verkooporganisatie worden gebouwd met een solide basis en met het juiste kader dat de wetten van de verkoop “fysica” gehoorzamen. De organisatie van een moderne best-in-class verkooporganisatie is ook gebaseerd op bepaalde principes die ten grondslag liggen aan het eenvoudig en gemakkelijk laten verlopen van verkopen. Verkoop als een wetenschap, een wetenschap die uw verkoop eenvoudig en gemakkelijk uitvoerbaar maakt met een ommekeer, wordt voorspelbaar.
U moet zo’n organisatie zien en dan zult u zien waarom de verkoop zo eenvoudig kan zijn. En misschien ontdekt u waarom uw verkoop jarenlang niet soepel verliep.
Wij van Skondras zijn van mening dat het eenvoudig kan zijn om verkoop te doen. We kunnen daarom gemakkelijk het ontwerp van uw verkooporganisatie samenstellen, dat is gebaseerd op wetten die van invloed zijn op een gemakkelijk verlopende verkoop. Werken met onze blauwdrukken, het opzetten van dit ontwerp is eenvoudig, en we kunnen dit normaal gesproken in maximaal twee workshops van een halve dag doen. De kunst zit natuurlijk in de implementatie van deze nieuwe organisatie in uw organisatie.
Normaal gesproken combineren we dit met het opzetten van het proces van verkoopacties. Zoals alles in het leven heeft de verkoop een ritme, wat de juiste volgorde van de juiste activiteiten bepaalt. De verkoopprocessen. We hebben de blauwdrukken van processen die werken in gerenommeerde organisaties. Er is geen ‘one size fits all’, daarom is het de bedoeling om deze blauwdrukken over te brengen naar wat mogelijk is in uw organisatie, in de levenscyclus waarin uw organisatie zich bevindt.
Samen met Skondras kunt u dit soepel doen.

 Volledig vrijblijvend

Brainstormen met een expert van ons

Wilt u de sales optimaliseren? Weet u nog niet waarnaar u op zoek bent? Bent u benieuwd of Skondras de juiste partner voor u is?  We denken graag met u mee. In een kort gesprek kunnen we brainstormen over uw mogelijkheden.

Wat u kunt verwachten van een brainstormsessie

We zullen u uitleggen wat de voordelen voor u zijn van onze ruime ervaring:

Een ervaren adviseur om mee te brainstormen
Een eerlijke mening
Inzicht in wat andere leiders in de sector doen
Praktische tips

*Volledig vrijblijvend

Menu