Nieuwe B2B-klanten werven via LinkedIn in 5 stappen

Ben je een ondernemer die zich probeert te vestigen tussen potentiële B2B klanten? Dan kan LinkedIn een krachtig kanaal zijn. Met meer dan 500 miljoen gebruikers is het een geweldige manier om zakelijke relaties op te bouwen. Maar hoe creëer je waardevolle leads via dit platform? In dit artikel bespreken we strategieën, best practices en tips om je effectiviteit te maximaliseren. Laten we erin duiken!

Tip 1: LinkedIn’s zoekfunctie

Maak gericht gebruik van LinkedIn’s zoekfunctie om bedrijven en beslissingsbevoegden te identificeren die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Om je zoekinspanningen te verlagen, kun je filters zoals functietitel, bedrijfstak, senioriteitsniveau, locatie en meer toevoegen. Combineer deze filters met een gerichte zoekactie en vind binnen een mum van tijd professionals uit de B2B sector.

Tip 2: contentmarketing

Contentmarketing op LinkedIn is een geweldige manier om B2B-kopers te bereiken, te binden en relaties met hen te onderhouden. Met de juiste strategieën en tactieken kunnen bedrijven hun merkzichtbaarheid vergroten, thought leadership tot stand brengen, conversaties tussen relevante professionals en potentiële klanten stimuleren. Daarnaast is het dé strategie om betrokkenheid te stimuleren.

Deel waardevolle content als e-books & whitepapers, artikelen, infographics en webinars of podcasts. Zorg dat de inhoud jouw doelgroep aanspreekt. Door hoogwaardige content te delen, profileer je jouw merk als een autoriteit in jouw vakgebied én leid je organisch verkeer naar je website.

Ga vervolgens het dialoog aan met B2B bedrijfseigenaren die interactie hebben met jouw bericht. In tip 3 gaan we hier dieper op in.

Tip 3: netwerken

Wellicht een no-brainer, maar de juiste netwerkstrategie kan hier het verschil maken. 

  • Word lid van groepen die relevant zijn voor jouw branche en deel waardevolle informatie zoals in tip 2. Val op!
  • Ga interactie aan met geïnteresseerden. Bouw een vertrouwensrelatie op door eigen verhalen en ervaringen te delen.
  • Heb je een warme lead? Volg deze tijdig op en stuur ze door naar jouw sales afdeling als ze nog warm zijn. 

Tip 4: referralmarketing

Vraag je huidige klanten om je aan te bevelen. Voordat je dit doet, dien je ervoor te zorgen dat je profiel up to date is en representatief is aan je bedrijf. Informeer je huidige klanten hoe ze naar je kunnen verwijzen. Stel bijvoorbeeld een tekst op, inclusief een doorklik-link die ze gemakkelijk kunnen delen.Wil je je huidige klanten extra motiveren voor de referral? Stel een beloningsprogramma op en bied een korting op je product of dienst als dank voor de verwijzing.

Tip 5: advertenties

Adverteren is LinkedIn vergt een hoge investering. Daarom dien je zuinig om te gaan met je marketingbudget. Maximaliseer B2B-groei met gepersonaliseerde advertenties die naadloos aansluiten bij de B2B branche. Wij delen een aantal tips om alles uit jouw mediabudget te halen op LinkedIn:

  • Selecteer leadgeneratie als doel voor je campagne
  • Voeg een leadformulier toe om direct conversies te genereren op het platform.
  • Volg de resultaten nauwkeurig en voer A/B tests uit om nóg slimmer om te gaan met je budget.

Volg je deze tips op? Dan haal je het meest uit jouw marketingbudget.

Scoren op LinkedIn 

Door een combinatie toe te passen van zoekfilters, contentmarketing, referralmarketing en netwerktechnieken, werf je snel en gemakkelijk B2B klanten op LinkedIn. 

Vond je deze tips nuttig? Begin vandaag nog met werven!

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Elektrisch automerk BYD scoort dankzij Skondras

BYD fabriceert 100% elektrische (vracht)wagens, zonnepanelen, thuisbatterijen en meer. Een veelbelovende speler op deze concurrentiële groeimarkt, maar qua detachering en prospectie konden ze nog wel wat hulp gebruiken … Skondras to the rescue, met een...

Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!