Telemarketingbedrijf inhuren? Hier moet je op letten.

Veel organisaties huren een telemarketing bedrijf in om hun sales-werkzaamheden uit te besteden. Het inhuren van werknemers op afstand brengt veel voordelen met zich mee, zoals verhoogde productiviteit en hogere kwaliteit. Maar hoe kies je het juiste telemarketingbedrijf? Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste partner. In deze blogpost delen we de belangrijkste aandachtspunten als je overweegt een telemarketingbedrijf in te huren.

1. Ervaring en expertise

Als organisatie wil je ervoor zorgen dat je klanten de allerbeste ervaring krijgen. Kies daarom een telemarketingbedrijf dat niet alleen ervaring heeft in de telemarketing, maar ook in jouw branche. Een callcenter die bekend is met de industrie van jouw bedrijf, zal jouw klanten beter te woord staan en een betere klantervaring realiseren. Dit zal het verschil maken bij het bieden van een uitstekende klantervaring.

2. Flexibiliteit

Eén van de voordelen van het outsourcing van je telemarketing, is dat je beter kunt inspelen op vraag aan aanbod. Een goed telemarketingbedrijf is goed af- en op te schalen wanneer jouw organisatie dat nodig heeft, zonder onverwachte kosten. Zorg ervoor dat je informeert naar de flexibiliteit van het bedrijf en welke procedures zij hebben om snel te reageren op veranderende omstandigheden. Zo kun je er zeker van zijn dat je samenwerkt met een telemarketingbedrijf dat jouw behoeftes begrijpt en kan voldoen aan jouw specifieke eisen.

3. Kwaliteit

Wellicht een no-brainer, maar de medewerkers van het bedrijf dienen goed getraind te zijn en te beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden. Dit kun je controleren door bijvoorbeeld te informeren over de opleidingsmogelijkheden bij het telemarketingbedrijf. 

Naast de communicatieve vaardigheden van de medewerkers, is ook de technologische infrastructuur van het telemarketingbedrijf van groot belang. Het gebruik van moderne technologie en systemen verhoogt de effectiviteit van het telemarketingproces aanzienlijk.

Voorbeelden van moderne technologieën zijn:

  • CRM software
  • Databasebeheer
  • Rapportage en analyse software

Deze systemen helpen bij het beheren van de klantgegevens en bij het inspelen op de behoefte van de klant. Bovendien automatiseren ze handwerk, waardoor medewerkers kunnen concentreren op belangrijke taken, zoals het voeren van verkoop- of servicegesprekken.

4. Resultaten

Wanneer je overweegt om een telemarketing bedrijf in te huren, is het essentieel om referenties en cases op te vragen. Als je inzicht hebt in eerdere resultaten, leer je hun werkwijze kennen en zie je welke resultaten ze hebben behaald bij soortgelijke klanten. Op basis van deze gegevens kun je inschatten of het bedrijf in staat is om jouw doelstellingen te halen.

5. Prijs

Niet geheel onbelangrijk: vraag verschillende offertes op bij diverse telemarketingbedrijven. Zo krijg je inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding én in de industriestandaard. Prijzen kunnen per bedrijf aanzienlijk verschillen. Het ene bedrijf werkt wellicht met pakketten, waar het andere bedrijf met een uurtarief werkt.

Conclusie

Samenwerken met een telemarketingbedrijf kan een tal van voordelen bieden. Maar zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet, voordat je de samenwerking aangaat. Focus hierbij op de kwaliteit van de dienstverlening, prijs en flexibiliteit.  Alleen zo kun je de juiste partner vinden die jouw klantenservice naar een hoger niveau brengt en je organisatie helpt groeien.

Ons team is er om een uitstekende klantenservice en ondersteuning te bieden tijdens het hele besluitvormingsproces. Al jarenlang ondersteunen we organisaties bij het kiezen van het juiste partner. Neem vandaag nog contact met ons op.

 

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Elektrisch automerk BYD scoort dankzij Skondras

BYD fabriceert 100% elektrische (vracht)wagens, zonnepanelen, thuisbatterijen en meer. Een veelbelovende speler op deze concurrentiële groeimarkt, maar qua detachering en prospectie konden ze nog wel wat hulp gebruiken … Skondras to the rescue, met een...

Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!