Hoe selecteer je goed verkoop talent tijdens de werving & selectie proces?

De Werving & Selectie van top verkoop talent is nooit gemakkelijk geweest. Het vinden van de juiste kandidaat voor uw specifieke behoeften kan moeilijk en tijdrovend zijn. Hoewel elke organisatie andere eisen stelt, zijn er een aantal zaken die essentieel zijn voor elke verkoper.

Dus, om u te helpen, heeft ons Skondras-team een aantal belangrijke eigenschappen en kwaliteiten voorbereid die u moet zoeken om de juiste sales kandidaat te vinden.

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald. De daling is sterk toe te schrijven aan de gedaalde consumptie door huishoudens, daling in investeringen en het handelssaldo dat sterk afnam. Vanwege Corona ziet de wereld van het werven van personeel er ineens helemaal anders uit dan een jaar geleden. Virtueel werven is het afgelopen half jaar de nieuwe norm voor velen geworden.

Welke veranderingen zijn al eerder ingezet en welke zijn versneld ingevoerd?

1 ) Medewerkers kunnen makkelijk intern doorgroeien
Mensen aannemen wordt meer: medewerkers krijgen andere functies binnen organisaties en kunnen doorgroeien. Interne mobiliteit wordt steeds meer een must-have. Het is veel makkelijker iemand die al bij een bedrijf werkzaam is verder te laten ontwikkelen dan een nieuwe medewerker zoeken.
Bedrijven zullen ernaar streven de huidige vaardigheden van de medewerkers (beter) in kaart te brengen. Door interne vacatures duidelijk te koppelen aan relevante leer- en ontwikkelingsprogramma’s kunnen eventuele tekortkomingen in vaardigheden opgelost worden.

2) Bedrijven richten zich op studenten
Om een goede medewerker aan te nemen denken organisaties steeds verder vooruit. Door stage plaatsen aan te bieden komen toekomstige medewerkers eerder in beeld. Nadat een studie is afgerond hebben studenten vaak snel een baan gevonden.
Bedrijven bieden stageplaatsen aan en werken met professionele trainee programma s om de net afgestudeerde werkzoekende de aansluiting te laten vinden van theorie naar praktijk.

3) Thuiswerken is veelvuldig toegenomen. De verwachting is dat dit niet meer gaat veranderen. Vanwege het thuiswerken worden er andere kwaliteiten gevraagd van medewerkers. Men zal zich zelfstandiger moeten kunnen opstellen en flexibel inzetbaar zijn.

4) Virtueel recruiten. Bedrijven zijn al een tijdje bezig met video-interviews en assessments op afstand. Maar de lockdown heeft ervoor gezorgd dat ze het sollicitatieproces nu van begin tot eind virtueel hebben gemaakt. Zij hebben nu ook door dat het een enorme kosten- en tijdbesparing met zich meebrengt.  Waarschijnlijk wordt het een hybride vorm van virtuele en persoonlijke elementen. Het virtueel recruiten vraagt aanpassingen van een organisatie. Ten eerste zullen organisaties hun virtuele processen moeten verbeteren, en moeten kijken hoe ze menselijke invloeden aan de systemen kunnen blijven toevoegen. Ten tweede moeten ze beslissen wat er virtueel gedaan wordt, en wat een meer persoonlijke benadering nodig heeft.

5) Employer branding. Nu kandidaten én klanten steeds meer bedrijven zoeken met een sterke houding tegenover maatschappelijke kwesties, wordt dit steeds belangrijker in employer branding. Voordelen van het bedrijf promoten wordt ingeruild voor aandacht aan wat ze doen om werknemers, klanten en gemeenschappen te steunen in tijden van crisis. De manier waarop bedrijven empathie tonen, gaat hun werkgeversmerk vormgeven. Om vertrouwen te winnen, moeten werkgevers kwetsbaar zijn en verantwoordelijkheid tonen voor de tekortkomingen in het bedrijf.’Medewerkers zullen zich op de lange termijn herinneren of het bedrijf wel of niet voor ze klaarstond’.

6) Arbeidscontract of inhuren ? Bedrijven maken zich meer zorgen over inzet van personeel en het doorbetalen van het personeel. Wat voor dienstverband wil je jouw nieuwe werknemers aanbieden in deze onzekere tijd? Kies je om ze zelf in dienst te nemen of kies je voor detacheren?
Direct een medewerker zelf in dienst nemen lijkt goedkoper. Indien alle tijd van het recruiten, on-boarden en intern opleiden van de medewerker wordt meegenomen valt dit vaak tegen.
Via een detacheringorganisatie die alle taken kan overnemen is het risico van het niet goed presteren van een nieuwe medewerker aanzienlijk kleiner dan als de medewerker die niet aan de verwachting voldoet een arbeidsovereenkomst direct bij uw bedrijf heeft.

Laat Skondras uw verkoop werving afhandelen

Skondras kan voor uw de zoektocht naar top sales talent verzorgen, zodat u zich kunt richten op de groei van uw bedrijf. Met Sales Recruitment, Sales Outsourcing en Sales, worden de verkoop leads eb omzet verhoogd. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze Sales outsourcing diensten.

 

Menu