5 tips voor de ideale telefonische prospectie

Telefonische prospectie is vaak beperkt effectief. De oorzaak?  De onjuiste aanpak. We nemen je mee in de juiste methodiek van telefonische prospectie voor meer kans van slagen en zo de juiste mensen te pakken te krijgen om jouw organisatie te laten groeien. Zo vergroot je de kans op succes en meer omzet.

1. Begin met overzicht

De juiste start maak je met een goede klantendatabase. Deze is up-to-date, rijk aan data en kan worden verrijkt met andere databases zoals LinkedIn, CRM, marketing automation en e-mail software. Valideer de data door te controleren op correctheid, volledigheid, relevantie en dubbele waarden. Doe dat steekproefsgewijs of geef een database marketeer opdracht om deze kwaliteit te toetsen. Een goed begin is het halve werk!       

2. Prioriteer jouw prospects

Je hebt misschien al een duidelijk beeld van jouw ideale klant. Beoordeel of de database velden bevat die de kenmerken die de ideale klant omschrijft. De volgende velden zijn van belang:

  • Bedrijfsnaam 
  • Bedrijfsgrootte
  • Branche
  • Locatie
  • Omzet

Hoe meer velden, des te meer mogelijkheden om de data te verrijken. Maak vervolgens onderscheid tussen kenmerken die je belangrijk vindt en minder belangrijk.Stel een score vast (bijvoorbeeld: 1 = minst relevant en 3 = meest relevant). Doe dit voor alle kenmerken en werk toe naar een totaalscore voor ieder contact. De score bepaalt de volgorde en geeft in je prospectie de  focus op bedrijven met de hoogste scores. 

3. De juiste soft- en hardware

Verbeter je efficiëntie met de juiste soft- en hardware. Verdiep je in mogelijkheden om meer resultaat uit je uren te halen.  Het gebruik van een professionele headset houdt je handen vrij en stelt je in staat om notities te maken tijdens het bellen. Je kan ook niet zonder een professioneel CRM die is gekoppeld aan jouw geprioriteerde database. Dit stelt je in staat om de data direct te verrijken, zodat je dit later in het proces kan inzetten. Gebruik een telefoon met uitgebreide functies zoals doorschakeling, nummerherkenning en spraakopname. Deze opname kan worden toegevoegd aan je CRM software. Tot slot kan de integratie van met andere software, zoals e-mail, whatsapp of kalender, leiden tot een grote besparing in tijd.    

4. Integreer andere kanalen

Je vergroot de kans op succes door te zoeken naar integratie met andere kanalen. De meest logische voor zakelijke prospectie is LinkedIn. Dit is een geweldige manier om je doelgroep te identificeren, relaties op te bouwen en de gesprekken voor te bereiden. B2B leadgeneratie via LinkedIn biedt extra mogelijkheden tegen betaling. Verdiep je in de oplossingen voor sales, maar combineer dit ook met marketing producten. Een multichannel benadering vergroot de kans op succes vanwege een groter bereik en gerichtere aanpak.  

5. Meet je resultaten

Verdiep je in de manier om je inspanningen bij te houden. De basis van je succes is inregelen van meetbaarheid om zo grip te houden op je tijd, middelen en het budget wat je inzet. Stel doelen vast voor je conversieratio, het aantal afspraken, de tijd per oproep of de gemiddelde opbrengst per oproep. Meer inzicht leidt tot optimalisatie van je proces.  

Effectieve telefonische prospectie met Skondras 

De juiste toepassing van deze technieken levert een besparing op in tijd en zorgt voor meer grip op je inspanningen. De juiste database, prioritering, soft- en hardware, integratie en doelstellingen helpen jou hierbij.   

Skondras weet hoe jij de telefonische prospectie moet aanpakken. We kunnen je in alle fases ondersteunen. Benieuwd naar onze tips? Vraag een vrijblijvende brainstorm aan.   

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Elektrisch automerk BYD scoort dankzij Skondras

BYD fabriceert 100% elektrische (vracht)wagens, zonnepanelen, thuisbatterijen en meer. Een veelbelovende speler op deze concurrentiële groeimarkt, maar qua detachering en prospectie konden ze nog wel wat hulp gebruiken … Skondras to the rescue, met een...

Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!