B2B Lead Generatie strategietips

Als het gaat om het creëren van solide verkoop- en marketingstrategieën, dan staat B2B lead generatie nog altijd bovenaan in het lijstje van beschikbare tools voor bedrijven. Maar vaak is het stimuleren van B2B lead generatie makkelijker gezegd dan gedaan. Met alle veranderingen in de verkoop- en marketingsector is wat vorige week werkte misschien wel oud nieuws, dus hoe houdt u het overzicht?

Binnen Skondras is het ons doel om belangrijke verkoopadviezen en inzichten te geven om u te helpen uw B2B lead generatie en daarmee uw sales te stimuleren. Dus als u op de hoogte wilt blijven en komend jaar maximaal effectief wil starten, dan volgen hier enkele belangrijke tips voor het ontwikkelen van een allesomvattende strategie die echt resultaat oplevert.

Wat is precies B2B Lead Generatie?

Voordat we ons in de details verdiepen, is het belangrijk dat u een helder inzicht heeft in wat leadgeneratie nu precies is. In de eenvoudigste zin van het woord is B2B lead generatie het proces van het verzamelen van potentiële klanten voor uw bedrijf. Het is de primaire stap in elke marketingtrechter of sales funnel. Door het e-mailadres, naam, bedrijf en andere informatie te verzamelen, kunt u de doelgroep beter met de juiste boodschap benaderen en hen hopelijk overtuigen om te converteren naar een verkoop.

Zodra een potentiële lead is geïdentificeerd, wordt deze gevoed door telemarketing en marketingcampagnes totdat deze lead interesse in uw bedrijf heeft getoond. Nu is het de hoogste tijd om deze gekwalificeerde lead aan het verkoopteam van uw bedrijf over te dragen voor persoonlijke verkoopadvies op maat. Om een continue verkooppijplijn van leads te ontwikkelen, is een combinatie van goede inbound- en outbound marketing essentieel.

En hoe meer gegevens u kunt verzamelen, hoe meer kans u hebt op succesvolle B2B lead generatie. En, deze onderstaande tips zullen dit gaan verwezenlijken.

Content Syndicatie

In de moderne verkoop & marketingstrategie staat de content centraal, en die begint niet altijd met uw website. Vaak is de content die u hebt gemaakt de magneet voor potentiële klanten. Content syndicatie houdt in dat de content van uw bedrijf wordt gepubliceerd op een website van derden en omvat alles van Whitepapers & eBooks tot video’s, blogs en infographics. Deze aanpak kan wonderen doen voor het verbreden van het bereik van uw publiek.

B2B-telemarketing

Een van de meest voorkomende manieren om een lead te genereren is door middel van invulformulieren op uw website, maar er zijn meer manieren om een lead te genereren. Naast het invullen van e-mailformulieren kunt u ook strategieën implementeren zoals betaald zoeken, SEO, sociale media en het aanbieden van downloadbare content, waarbij de bezoekers naar uw site worden geleid om hun informatie in te vullen. Echter, gewoon bezoekers een formulier laten invullen levert niet altijd het beste resultaat op.

B2B telemarketing is nog steeds de meest effectieve manier om gekwalificeerde B2B leads te genereren. B2B-telemarketing door een specialist  geeft u de beste garantie op gekwalificeerde leads en dus op meer omzet en winst. Begin met wat advies op strategisch niveau en gebruik vervolgens externe verkoopexpertise om de operationele telemarketingimplementatie tot een succes te maken.

Betaalde advertentie-oplossingen (PPC)

Een andere veelgebruikte manier om B2B leadgeneratie te doen, is de pay-per-click (PPC) advertenties. Deze zijn vooral nuttig voor diegenen die snel resultaten en rendement willen genereren op hun campagnes. Echter, u heeft geen invloed op wie klikt op uw advertenties. Daarom is het goed om PPC icm met doelgroepgerichte marketingactiviteiten in te zetten. Er zijn een aantal verschillende manieren om rendement te genereren, zoals advertenties plaatsen op de zoekmachines Google en Bing die bovenaan de pagina met zoekresultaten verschijnt. Dit type PPC-reclame is voordelig omdat de koopintentie van de gebruikers al aanwezig is, waardoor uw kansen op gekwalificeerde leads en conversies toenemen.

Ten slotte moeten we retargeting van uw websiteverkeer niet vergeten. Uw potentiële klanten die in het verleden met uw merk in contact zijn gekomen, maar om een of andere reden niet tot een conversie hebben geleid, worden nogmaals benaderd om hen te heractiveren.

Aanbieden van boeiende video’s

Tegenwoordig, met YouTube als de op één na populairste zoekmachine ter wereld, mist u waardevolle leads als u geen videomarketingplan heeft. Door boeiende video’s te maken die geoptimaliseerd zijn voor uw branche, kunt u zowel stijgen in de zoekresultaten als direct in contact komen met klanten. Daarnaast is het aanbieden van video’s met een zeer kort contact formulier, een andere manier om direct leads en resultaten te genereren

Bied unieke content aan met interviews van uw specialisten

Om te voorkomen dat uw potentiële klanten elders online gaan, heeft u content nodig die echt hun aandacht trekt. Het aanbieden van interviews met specialisten of industrie-experts is een manier om twee vliegen in een klap te slaan. U kunt zowel de pijnpunten van uw klanten oplossen en uw expertise in uw branche tonen. Dit geeft de potentiële klant vertrouwen  om samen met u meer leads en verkoop te gaan realiseren.

E-mailmarketingcampagnes

De Nationale E-mail Benchmark van de DDMA laat zien dat de effectiviteit van email nog altijd goed (en stijgende is) Het bereiken van potentiële klanten via e-mail is nog altijd een geweldige manier om conversies te realiseren. Uiteraard moet u wel goed de AVG en GDPR wetgeving in acht nemen om te voorkomen dat u uw doelgroep tegen de borst stuit. Of zelfs onrechtmatig handelt. Probeer met emailmarketing te richten op een kleiner publiek voor specifieke producten. Gepersonaliseerde e-mails gebruiken die echt bij potentiële klanten in de smaak vallen en hun verkooppijn bespreken leidt tot meer conversie.

U kunt ook investeren in e-mail lijsten van leveranciers en andere partners om uw bereik uit te breiden. Goede databaseselectie door ervaren specialisten is erg belangrijk want anders belandt uw e-mail in de spam-map.

Social Media inzetten

Een andere goede manier om inzicht te krijgen in B2B leadgeneratie is door het bijhouden van vermeldingen op social media. Dit betekent niet alleen commentaar en tags op uw eigen kanalen, maar ook het volgen van die van uw concurrenten. Dit soort onderzoek van de concurrentie biedt uitstekend inzicht voor social media leads en nieuwe campagnes. U kunt ook een aantal zaken ontdekken die potentiële klanten niet op prijs stellen en geven u een goed inzicht op de toekomstige pijnpunten  van de prospect.

Nog meer verkoop- en B2B lead generatie tips?

Als u het meeste rendement voor uw bedrijf wilt genereren, dan helpen wij u graag dit te realiseren. Door de juiste tactiek te implementeren kan uw B2B lead generatie strategie fantastische resultaten opleveren. Neem vandaag nog contact met ons op.

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Elektrisch automerk BYD scoort dankzij Skondras

BYD fabriceert 100% elektrische (vracht)wagens, zonnepanelen, thuisbatterijen en meer. Een veelbelovende speler op deze concurrentiële groeimarkt, maar qua detachering en prospectie konden ze nog wel wat hulp gebruiken … Skondras to the rescue, met een...

Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!