Marktinzicht

Het leveren van goede producten en diensten is gewoon niet genoeg: Ongeacht hun goede bedoelingen zijn veel organisaties gericht op het leveren van geweldige producten en diensten en niet op het verkopen daarvan.

Marktinzicht 1

Geweldige producten en diensten leveren is gewoon niet genoeg

De meeste organisaties beschouwen verkoop als een van hun kernactiviteiten. Bij Skondras zijn we het daar volledig mee eens, maar de realiteit is vaak anders. Ongeacht hun goede bedoelingen zijn veel organisaties gericht op het leveren van geweldige producten en diensten en niet op het verkopen daarvan.

Noch verkoop in zijn geheel, noch specifieke verkoopdisciplines zoals nieuwe leadgeneratie, cross- en upselling en klantenbinding, krijgen de commerciële focus die deze zouden moeten krijgen om ambitieuze bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dit veroorzaakt voortdurende stress waardoor donkere wolken zich samenpakken boven een in principe zonnig zakelijk potentieel.

Bij Skondras vinden we dat iedereen moet doen waar hij of zij het best in is. Voor onze partners is hun kernactiviteit gericht op het leveren van producten en diensten. Voor ons is het de uitvoering van de salesfunctie waardoor stress wordt geminimaliseerd.

Marktinzicht 2

Sales data-intelligence en machine learning zijn een must

Door de digitale economie is de salesfunctie de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Wij geloven dat dit veranderingsproces zich alleen maar zal versnellen. Verkoopinnovatie en -transformatie bepalen de winnaars en de verliezers.

Bij Skondras geloven we dat data-intelligentie en machinaal leren cruciaal zijn in het succes van de (verkoop)organisatie. Het in kaart brengen van datagestuurde klantprofielen met overtuigende, goed gepositioneerde verhalen over waardevoorstellen en voorkeurskanalen voor betrokkenheid, is de sleutel tot succes. Recent onderzoek van McKinsey’s uit 2018 bevestigt deze overtuigingen.

In het verleden vertrouwden verkopers op hun intuïtie om gedrag te bepalen dat verkoopproductiviteit stimuleert en beslissingen over accountdekking neemt. Geavanceerde analytics is een revolutie in ons begrip van hoe we de juiste mensen aan de juiste deals kunnen koppelen. De meest data-slimme salesorganisaties combineren verkoop-, klant- en marktgegevens om de intrinsieke eigenschappen en het gedrag te begrijpen die statistisch samenhangen met onderscheidende verkoopprestaties.

Marktinzicht 3

Verkooptalent van wereldklasse maakt het grote verschil

Gratis te downloaden: whitepaper over sales anno nu

Whitepaper over sales outsourcing

Hoe zorgt u ook voor meer winst?

Traditionele verkooptechnieken worden steeds minder effectief; ga mee met de nieuwste ontwikkelingen!
Lees het in het gratis whitepaper