Chat with us, powered by LiveChat
Home » Sales outsourcing » Sales talent

Sales talent

Bij Skondras zorgen we dat beginnende verkooptalenten het salesvak intensief en pragmatisch leren kennen. Dit doen we door training, praktijkervaring en coaching door professionals uit verschillende salesdisciplines, te combineren.

Home » Sales outsourcing » Sales talent

Werving & Selectie

Waarom zou u salesspecialisten in dienst nemen?

Natuurlijk wilt u als bedrijf een eigen verkoopteam hebben, omdat dat de harde commerciële kern is van uw bedrijf. Er zijn echter altijd redenen of situaties die om een andere aanpak vragen:

Tijdelijk extra capaciteit bij schaarste
Bij de introductie van een nieuw product bijvoorbeeld, wilt u uw eigen salesfunctie niet overbelasten.
Meer flexibiliteit in uw verkoopcapaciteit
U bent op zoek naar tijdelijke verkopers of u wilt de controle houden over de kosten van de salesfunctie
U wilt zeker zijn van een gecontroleerde instroom van nieuwe verkopen
U hebt geen specifieke ervaring in de werving & selectie van verkoopprofielen

Detachering

Detachering

Een flexibele en kosteneffectieve optie

Kandidaten gedetacheerd in dienst nemen ontlast u en uw bedrijf van de last van werkgeversverplichtingen en financiële risico’s. Uw bedrijf kan reageren op de omstandigheden zonder nieuw personeel in dienst te nemen. Dit maakt u flexibel.

Detachering of het ‘lenen’ van een werknemer bij een ander bedrijf, wordt steeds vaker gezien als waardevol, zowel voor de ontwikkeling van werknemers als voor het bedrijf. Afhankelijk van het bedrijfsbeleid kan dat variëren van kortdurende plaatsingen, eventueel parttime, tot enkele jaren bij langdurige detacheringen.

Bedrijven kunnen vertrouwen op de expertise van Skondras Talent Recruiters. Wij letten net zo goed op de werkhouding en de geestelijke en culturele ontwikkeling van een kandidaat als op diens professionele vaardigheden.

USP’s voor het aanstellen van verkopers bij Skondras:

Op onze eigen verkoopafdeling hebben we diverse interne verkopers in dienst. We hebben ook externe verkopers in dienst. Grote kans dat de verkoopmedewerker die u zoekt, al bij ons bedrijf werkt. Deze professionals zijn getraind voor meerdere branches en willen graag voor andere bedrijven werken.

Bij Skondras nemen we om de paar maanden pas afgestudeerde verkoopmedewerkers in dienst. Van deze studenten maken we professionele salesmedewerkers. Een aantal van deze pas afgestudeerden werkt graag in een interne salesfunctie en anderen willen juist aan de slag als accountmanager. De afgestudeerden worden getraind in diverse branches. Na anderhalf jaar zijn ze klaar om overal aan de slag te gaan. Misschien bij uw bedrijf.

Door de jaren heen heeft Skondras een enorme database opgebouwd. Wij kennen verkopers die bij een andere werkgever willen werken.

Wij zijn zelf een salesorganisatie. Wij kennen sales en kunnen voorspellen welke professional het meest succesvol zal zijn bij uw bedrijf.

Coaching & training

Coaching and Training

Bij Skondras geloven we dat mensen een onbegrensd potentieel hebben.

Door onze geavanceerde coaching- en trainingsmethodieken die veel verder gaan dan het aanleren van nieuwe verkooptrucjes of het afleren van gedrag dat niet werkt in een salesomgeving, zijn we bij Skondras zeer goed geoutilleerd om dit potentieel te ontsluiten.

De meeste trainingen en coachingprogramma’s zijn voor de deelnemers leuk en interessant om te volgen, maar als de training voorbij is, is het vaak weer business as usual voor ze. Zij zijn niet in staat om wat ze in de training hebben geleerd, te integreren in hun dagelijkse salesactiviteiten.

De belangrijkste USP van ons coaching- en trainingsprogramma is dat dit leidt tot permanente verandering van het verkoopgedrag.

Op die manier zorgen we dat u een uitstekend rendement op uw investering krijgt wanneer u coaching en trainingsactiviteiten inkoopt.

Sales Academy

De markt voor account- en salesmanagement verandert op allerlei manieren.
Dat betekent:

Uw klanten raken steeds meer gewend aan online-/telefonisch contact

Een steeds grotere groep jonge(re) werknemers heeft geen zin meer om stad en land af te rijden

Met de Verenigde Staten als voorbeeld neemt het aantal deals toe dat per telefoon/online wordt gesloten.

Naast telefonische communicatie en face-to-face contact vraagt het opbouwen van zakelijke relaties om meer sociale en digitale vaardigheden.

Salesvertegenwoordigers

Intensief en praktisch betrokken

Salesvertegenwoordigers, interne salesmedewerkers en externe commerciële medewerkers worden volwassen en zullen belangrijkere functies binnen bedrijven gaan vervullen.

U moet uw salesfunctie inrichten volgens deze nieuwe manier van werken. Online, inbound marketing, CRM, co-browsing, sociale verkoop, digitale ondertekening, GDPR/AVG zijn allemaal belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om deze functies goed op elkaar af te stemmen.

Wat is de relatie tussen interne verkoop- en marketingactiviteiten? En welke managementpositie is de meest logische om de controle over zo’n interne salesfunctie over te nemen? Skondras kent de best practices en kan deze toepassen en u adviseren uw bedrijf zo in te richten dat deze, vaak jonge(re), professionals optimaal functioneren.

Sales Maturity scan

Aan de slag

Om uw specifieke verkoopbehoeften te bepalen, heeft Skondras een reeks quickscans ontwikkeld om de volwassenheid van uw sales te bepalen.

Hoe het werkt - sales maturity quick-scans

In het eerste open, maar gestructureerde, gesprek bepalen we het ‘laaghangend fruit’ rondom het outsourcen sales. Uitgaande van onze eerste observaties doen onze consultants specifieke quickscans wat in bepaalde domeinen, zoals:

SSales messaging, positionering and branding
Gegevens en informatie over de salesmarkt en sweet-spot analyses
Behoefte aan salesvaardigheden en -capaciteit
Analyse van verkoopkanalen

Wilt u meer weten, laat dan uw contactgegevens achter zodat we een gratis brainstorm met u kunnen plannen.

 Volledig vrijblijvend

Brainstormen met een expert van ons

Wilt u de sales optimaliseren? Weet u nog niet waarnaar u op zoek bent? Bent u benieuwd of Skondras de juiste partner voor u is?  We denken graag met u mee. In een kort gesprek kunnen we brainstormen over uw mogelijkheden.

Wat u kunt verwachten van een brainstormsessie

We zullen u uitleggen wat de voordelen voor u zijn van onze ruime ervaring:

Een ervaren adviseur om mee te brainstormen
Een eerlijke mening
Inzicht in wat andere leiders in de sector doen
Praktische tips

*Volledig vrijblijvend