Bever Innovations betreedt de Belgische markt dankzij Skondras

Willem Plandsoen was vanuit Skondras als Senior Consultant betrokken bij het vormgeven van de campagne. “Samen met Bever Innovations bepaalden we heldere doelstellingen. Ieder project en iedere markt is anders, maar ons uitgangspunt is altijd realistische doelstellingen te formuleren, waar wij als organisatie achterstaan. Hierbij maken we gebruik van specifieke marktdata, kennis van de doelgroep en de lokale markt. Uitgangspunt werd om vijftien goed gekwalificeerde afspraken te realiseren voor het salesteam van Bever Innovations, in een korte campagne periode.”

"Skondras adviseerde ons over de messaging en contactstrategie, uiteraard op basis van onze briefing. Daarin denkt Skondras echt met je mee."

Resultaat: overscore van 30%!

De doelstelling van vijftien gekwalificeerde afspraken werd uiteindelijk ruimschoots behaald, met een overscore van 30%. “De leads zijn echt perfect binnen de doelgroep”, aldus Blom. “Het verhaal dat we samen met Skondras hebben uitgedacht, resoneert uitstekend. We merken dat er echt animo is voor onze propositie.  Momenteel zitten we vol in de opvolging, en de gesprekken die we voeren zijn heel goed. Wij zijn dus heel tevreden met de resultaten van deze campagne en de samenwerking met Skondras daarin.”

Bever Innovations
Bever Innovations

Ambitie stopt niet in België

De plannen van Bever Innovations zijn groots. Na een succesvolle campagne voor de Belgische markt, wordt daarom nu gekeken naar uitbreiding in Duitsland. Gezien de ervaringen met Skondras in België en hun kennis van de Duitse markt, is een vervolg met Skondras voor ons een logische keuze.”

De kracht van een goede database

Marnick Blom, Sales Manager bij Bever Innovations: “Skondras adviseerde ons over de messaging en contactstrategie, uiteraard op basis van onze briefing. Daarin denkt Skondras echt met je mee. Vervolgens hebben zij gezorgd voor de selectie van potentiële resellers. De database van Skondras is daarin voor ons zeer waardevol gebleken.”  

"Prettig is dat je bij Skondras echt in teamverband aan het werk bent."

Skondras was verantwoordelijk voor het kwalificeren en enthousiasmeren van potentiële resellers. Terugkoppeling vond plaats via uitgebreide gespreksverslagen. Afspraken werden direct in de agenda’s van het salesteam geschoten, zodat er een efficiënt proces van opvolging ontstond. Daarnaast vond tweewekelijks een kort evaluatiemoment plaats, waarin de voortgang en kwaliteit van de leads werden besproken. “Prettig is dat je bij Skondras echt in teamverband aan het werk bent”, zegt Blom. 

Over Bever Innovations

Bever Innovations ontwikkelt, produceert en levert intelligente verlichtingsoplossingen voor de benzine-retailmarkt, industrie en horticulture-sector. Met hun high-end intelligente ledproducten faciliteert de Industrial divisie de specifieke lichtbehoefte van iedere productieomgeving, elk magazijn en elk kantoorpand.. Daarmee zorgen ze voor een betere concurrentiepositie voor hun klanten.

Bever Innovations is wereldwijd actief in 80 landen. Marnick Blom, Sales Manager bij Bever Innovations, is verantwoordelijk voor de expansie van Industrial richting de Belgische markt. Om de marktpenetratie in België te versnellen, verlegde Bever Innovations de strategie van een focus op eindgebruikers, naar het aantrekken van middelgrote en grote resellers in de installatiebranche. Skondras werd gevraagd potentiële resellers te identificeren en gekwalificeerde afspraken tot stand te brengen.

Klantprofiel

Uitdaging: Resellers aantrekken op de Belgische markt

Resultaat: 30% overscore op gekwalificeerde afspraken

Branche: Producent van intelligente LED oplossingen

Bedrijfsgrootte: 50 medewerkers

Locatie: Nederland

Bever Innovations

Binnen 1 werkdag antwoord

Vragen over deze case? Neem contact met ons op!

Ontvangt u graag meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Laat
hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u
op.