Hoe 1500 leads in één campagne de juiste opvolging kregen

Door samenwerking met Skondras was sales capaciteit geen issue meer voor Crestron.

"Omdat de opvolging van al die leads een enorme druk legt op ons eigen salesteam, gingen we op zoek naar oplossingen. We hebben een beroep gedaan op Skondras voor structuur en snelheid."

De uitdaging: binnen korte tijd een enorme hoeveelheid leads opvolgen

Op beurzen komt enorm veel publiek af. In het geval van Crestron hebben we het over de Integrated Systems Europe (ISE) beurs: de grootste beurs voor audio, domotica en techniek in Europa. De tienduizenden bezoekers resulteerden op hun beurt in zo’n 1500 leads voor Crestron. “Omdat de opvolging van al die leads een enorme druk legt op ons eigen salesteam, gingen we op zoek naar oplossingen. We hebben een beroep gedaan op Skondras voor structuur en snelheid”.

Omdat Crestron op zo’n grote schaal opereert is het moeilijk om alle verkopers in iedere regio alert te maken op de opvolging van alle leads. “We stonden voor een uitdaging om alle verkopers in alle regio’s voor hetzelfde project volgens hetzelfde script te laten functioneren.” Met Skondras kreeg Crestron het voor elkaar om alle sales werkzaamheden te centraliseren.

Eerst werd een interne analyse gedaan op welke leads vallen binnen het Ideal Customer Profile van Crestron en wie er mogelijk een goede fit zou zijn. “Wat overbleef werd doorgestuurd naar Skondras en een honderdtal dat waardevol genoeg was, kwamen weer terecht bij het eigen sales team.”

Crestron: van koude naar warme leads

Cold calling was voor Croes niet iets nieuws. Degene aan wie Croes destijds rapporteerde was afkomstig uit de distributie, waar cold calling common practice was. Met Skondras is inmiddels een tweetal campagneperiodes afgesproken naar aanleiding van de beurs. De eerste campagne was succesvol genoeg om weer vol in te zetten op een tweede.

Creston

Advies voor anderen?

Anderen die overwegen om met Skondras te gaan werken, adviseert Croes om de positionering duidelijk in kaart te brengen. “Je moet een duidelijk verhaal kunnen brengen van wie je bent. Skondras moet voor je bellen dus dan moet je positionering wel goed op orde zijn”. Het wordt immers een lastig verhaal als de doelstellingen en het script onduidelijk zijn.

"Skondras doet wat ze beloven. Ze streven ze termijnen na en geven duidelijke informatie over de verwachte timing. Ook de rapportages zijn in orde."

Wil jij weten hoe Skondras jouw organisatie kan helpen met het behalen van je salesdoelstellingen? Neem contact op voor een vrijblijvende brainstorm.

Over Crestron

Crestron is ontwerper en fabrikant van controle-oplossingen voor kantoor, thuis, overheid, campus en meer. Met de soft- en hardware van Crestron bedien je vanuit één enkele interface alles van klimaat tot verlichting en gordijnen tot conferencing apparatuur.

Over de hele wereld maakt Crestron mensen het leven gemakkelijker. In Europa is Jurgen Croes verantwoordelijk voor de marketing communicatie van Crestron. Een gedreven manager en vooral een belangrijke spil tussen marketing en sales.

Klantprofiel

Uitdaging: Sales capaciteit voor snelle opvolging van 1.500 leads

Branche: Computer hardware

Bedrijfsgrootte: 5.000 medewerkers

Locatie: Rocksleigh, Verenigde Staten

Crestron

Binnen 1 werkdag antwoord

Vragen over deze case? Neem contact met ons op!

Ontvangt u graag meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Laat
hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u
op.