Hoe DR Logistics aan tafel komt bij potentiële klanten

Samenwerken met Skondras levert DR Logistics een goed gevulde agenda met afspraken voor sales.

"Skondras zorgt ervoor dat mijn agenda gevuld wordt met salesafspraken. Dat doen ze op een prettige en professionele manier, die past bij wat wij als organisatie willen uitstralen."

De uitdaging: binnenkomen bij potentiële klanten

Zet DR Logistics aan tafel bij een potentiële klant, en ze zijn overtuigd van hun verhaal. “Maar tijd en aandacht voor het openen van deuren, daar ligt niet mijn persoonlijke kracht. Skondras zorgt ervoor dat mijn agenda gevuld wordt met salesafspraken. Dat doen ze op een prettige en professionele manier, die past bij wat wij als organisatie willen uitstralen”. 

Het dilemma: Insourcen of outsourcen

Het aantrekken van een dedicated business development manager zag Jill als een uitdaging. “Er gaat veel tijd overheen voor je iemand gevonden hebt, en dan moet je maar hopen dat het zo uitpakt zoals je voor ogen hebt. Bovendien, moet je iemand opleiden en begeleiden, en daar ontbreekt de tijd ons aan. Uiteindelijk heb ik de afweging gemaakt dat het aantrekkelijker is om te werken met een professionele partij die weten wat ze doen. Skondras werd mij aanbevolen door een relatie en dus ben ik hun website gaan bekijken.”

“In eerste instantie vreesde ik dat Skondras vooral voor large corporates zou werken.” Na een verkennend gesprek werd echter al snel duidelijk dat er een goede match was met wat DR Logistics nodig had. “Ik heb nog een aantal andere partijen gesproken, maar bij Skondras voelde ik de energie die wij willen overbrengen op onze klanten. Dat hoorde ik later ook terug bij de salesgesprekken die ik voerde; dat men de eerste kennismaking met onze organisatie zo prettig had ervaren. Dat bevestigde voor mij het goede gevoel dat ik bij Skondras had. ”

DR Logistics

Leadgeneratie via twee sporen

De onboarding met Skondras verliep via een gestructureerd proces: briefing, verdieping en aanpak. Voor DR Logistics werd gestart met een pilot, waarbij een tweesporenbeleid werd gekozen:

  • Koude acquisitie op basis van Skondras eigen segmentatie en data
  • Nabellen van organisaties die de DR Logistics website bezoeken (LeadInfo data)

Beide sporen bleken zeer succesvol. Met een conversieratio van 31.5% van koude lead naar afspraak, werd de agenda van het DR Logistics team goed gevuld.

"Skondras weet precies welke vragen ze moeten stellen om te bepalen of een klant potentieel interessant is. Zo voorkomen ze dat ze onze tijd, of die van de prospect verspillen."

Van lead naar afspraak

Afspraken werden rechtstreeks in de agenda’s ingeschoten; afhankelijk van de locatie van de prospect via Teams of face to face. “Door de uitgebreide gespreksverslagen, gingen we goed voorbereid de afspraken in. Skondras weet precies welke vragen ze moeten stellen om te bepalen of een klant potentieel interessant is. Zo voorkomen ze dat ze onze tijd, of die van de prospect verspillen.”

Kwalificatie is key

Na een korte pilot van 5 weken, waren de eerste nieuwe klanten al opgetekend. Dat Jill gekozen heeft voor een structurele samenwerking met Skondras, was dus ook vanzelfsprekend voor haar. “Wij verdienen de investering niet bij de eerste handtekening terug, maar naarmate een klant meer verzendingen met ons doet, wordt de relatie steeds winstgevender. Juist daarom is die kwalificatie aan de voorkant zo belangrijk. Dat doet Skondras heel professioneel. Maar bovenal weten ze op een fijne manier connectie te maken met onze doelgroep. De energie die wij uitstralen zie ik terug bij Skondras. Zo zijn zij een verlengstuk van onze organisatie geworden.”

Advies voor anderen?

“Cold calling uitbesteden scheelt je heel veel tijd. Ga gewoon het gesprek met Skondras eens aan.  Mijn ervaring? Niets dan positiviteit!” Wil jij weten hoe Skondras jouw organisatie kan helpen met het behalen van je salesdoelstellingen? Neem contact op voor een vrijblijvende brainstorm.

Over DR Logistics

DR Logistics is een onafhankelijke logistieke dienstverlener. Met hun deur-tot-deur oplossingen, ontzorgen ze MKB organisaties met iedere mogelijke logistieke uitdaging. Zo besparen ze hun klanten tijd, geld en frustratie. Met een klein team van logistiek experts, is DR Logistics vanuit Nederland wereldwijd actief. Aan het hoofd van DR Logistics staat oprichter Jill van Berkel, een energieke en gedreven ondernemer. Samen met haar team staat ze voor het leveren van een persoonlijke service aan iedere organisatie die in- en export niet als core business heeft. “Als klanten eenmaal met ons gewerkt hebben, komen ze altijd weer terug”, aldus Jill.

Klantprofiel

Uitdaging: New business afspraken voor sales.

Resultaat: 31.5% conversie van koude lead naar salesafspraak.

Branche: Logistiek.

Bedrijfsgrootte: 1-5 medewerkers.

Locatie: Nederland.

DR Logistics

Binnen 1 werkdag antwoord

Vragen over deze case? Neem contact met ons op!

Ontvang je graag meer informatie of heb je behoefte aan advies? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.