Skondras als extended salesteam van QWIC: een groot succes

Skondras werkt als extended salesteam voor QWIC. Lees hoe de samenwerking tot stand kwam en hoe ze samen zorgen voor succes.

Nauwe samenwerking

De samenwerking tussen Skondras en QWIC gaat veel dieper dan alleen het leveren van sales capaciteit. Niet alleen moeten de medewerkers die voor QWIC bellen letterlijk dezelfde taal spreken, maar ook figuurlijk. “Ze moeten kunnen meepraten met fietsendealers over allerlei technische aspecten van het product. Om dat te garanderen worden alle medewerkers van Skondras zorgvuldig getraind. Je moet basiskennis van fietsen hebben, omdat je altijd dieptevragen krijgt. Die moet je enthousiast en geloofwaardig beantwoorden.”

"Wat ik heel fijn vind in de samenwerking zijn de maandelijkse rapportages en het contact erover met de team lead.

Professionalisering

Door de enorme groei van QWIC, was het nodig om ook de acquisitie naar een hoger niveau te tillen. Met Skondras maakte QWIC daarin een professionaliseringsslag. Ook hierin uitte de nauwe samenwerking zich: vanuit de ervaring van QWIC op de Nederlandse markt, kwamen ze tot het perfecte belscript. Tel daar de software en het getrainde personeel van Skondras bij op en je komt tot een overtuigende belcampagne. “Om alles goed te loggen, gingen we naar Skondras. Wat ik heel fijn vindt in de samenwerking zijn de maandelijkse rapportages en het contact erover met de team lead.”

Enthousiasme verkoopt

Om de scheidslijn tussen Skondras en QWIC zo dun mogelijk te maken, staat er een heuse QWIC fiets op het kantoor van Skondras. Zo weten de medewerkers welk product ze proberen te verkopen en helpt het hen de boodschap beter over de bühne te krijgen. 

“Als je enthousiast bent, ben je succesvoller en hoe vaker je scoort, hoe meer zin je hebt in het volgende gesprek. Dat proberen we een handje te helpen.” Daarnaast liggen er informatieboekjes klaar en krijgen nieuwe medewerkers trainingen. “Ook vragen we Skondras om de sales agents zoveel mogelijk ongewijzigd te laten, zelfs als er iemand op vakantie is”. 

Qwic

Complete funnel

Helemaal koud bellen gebeurt niet. QWIC heeft samen met Skondras nauwkeurig de funnel in elkaar gezet. “Alle fietsendealers krijgen een brochure van QWIC. Daaromheen krijgen ze mailings of een kaart en wordt er gebeld naar aanleiding van een van deze eerdere contactmomenten.”

Skondras belt alle marketing qualified leads na die door QWIC worden aangeleverd. “Skondras doet de prospectie en kijkt of er opportunities zijn. Alle sales qualified leads worden doorgeschoten naar QWIC. Van iedereen die wordt gebeld, leidt zo’n 10% tot een afspraak. Eén op de vier daarvan wordt klant”.

"Het is fijn dat als er iets is, dat ik dan kan bellen met Stijn. Met deze persoonlijke aanpak zijn ze heel flexibel."

Persoonlijke aanpak

De kracht van Skondras zit ‘m in de persoonlijke aanpak. Zo werken op het project QWIC Duitsland, Duitsers en voor West-Vlaanderen werken West-Vlamingen. “Het is heel goed dat voor de landen waarin je actief bent, ook echt de juiste mensen in dienst hebt. Daarnaast hebben Stijn [Skondras] en ik goed contact. Het is fijn dat als er iets is, dat ik dan kan bellen met Stijn. Met deze persoonlijke aanpak zijn ze heel flexibel.”

Advies voor anderen?

“Mijn advies aan anderen is om het vooral eerst zelf te proberen. Zo ervaar je wat je van mensen vraagt als je het uitbesteedt. Ga je met Skondras aan de slag, zorg er dan voor dat je zelf ook letterlijk weet hoe het is. Zorg dat je, ongeacht je functie, weet wat de functie inhoudt door het zelf te ervaren. Dan kun je beter vragen wat je wilt en de offertes op waarde schatten.”
Wil jij weten hoe Skondras jouw organisatie kan helpen met het behalen van je salesdoelstellingen? Neem contact op voor een vrijblijvende brainstorm.

Over QWIC

QWIC biedt een volwaardig alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. Daarmee spelen ze op een unieke en duurzame manier in op de toenemende behoefte aan mobiliteit in onze samenleving. QWIC zet zich in voor een autovrije toekomst met innovatief design en fietsen met karakter.

Het succes van QWIC op de Europese markt blijkt uit het feit dat ze van zes medewerkers naar 180 groeiden in enkele jaren. Dirk-Jan Hilboesen groeide mee met het bedrijf en staat aan het hoofd van sales en marketing.

In Nederland, Duitsland en België worden QWIC fietsen verkocht via lokale fietsendealers. QWIC vindt het belangrijk om de fietsendealers op een persoonlijke manier te benaderen: namelijk door ze in hun eigen taal aan te spreken. Zelf doet QWIC de Nederlandse prospectie, maar de buitenlandse expansie op de Belgische en Duitse markt besteden ze uit aan Skondras.

Klantprofiel

Uitdaging: Sales capaciteit voor buitenlandse expansie

Branche: E-bikes

Bedrijfsgrootte: 10 miljoen

Locatie: Internationaal

QWIC

Binnen 1 werkdag antwoord

Vragen over deze case? Neem contact met ons op!

Ontvangt u graag meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.