Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld

Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en behouden van waardevolle leads. 

 

Het geheim van non-succesvolle B2B-leadgeneratie

1. Onvoldoende onderzoek

Wie is je doelgroep en waar bevindt deze zich? Dat is de allerbelangrijkst en eerste vraag die je jezelf moet stellen. Want als je niet weet wie je wilt bereiken en hoe je diegene bereikt, sta je met lege handen.

Specificeer en segmenteer je doelgroep zo goed mogelijk. Als je doelgroep te groot is, zul je veel tijd en geld verspillen aan personen die niet binnen jouw ideale klantprofiel vallen. 

 

2. Gebrek aan personalisatie

Wanneer je jouw doelgroep hebt gespecificeerd, is het tijd om nog een stapje verder te gaan: personalisatie. Door het personaliseren verhoog je de open rate, klik rate en uiteindelijk de kans op conversie.

Stel je voor: je hebt een SAAS-bedrijf en verkoopt een softwareproduct dat zich (onder andere) richt op salesteams. Doordat je jouw doelgroep hebt onderverdeeld in segmenten, kun je e-mails versturen naar een specifiek segment. De e-mail bevat in dit geval specifieke kenmerken en voordelen van het product die relevant zijn voor salesmanagers. 

Het verzenden van generieke e-mails en een onpersoonlijke klantreis resulteert in een laag conversiepercentage. B2B generatie is een spel dat vraagt om personalisatie. Door de juiste content op het juiste moment aan te bieden, maak je de lead warm en leiden ze zichzelf door de klantreis heen. Zonder dat jij er iets voor hoeft te doen!

 

3. Slechte opvolging

Het is belangrijk om de relatie met je klanten warm te houden, ook nadat er een aankoop is gedaan. Soms zijn organisaties te traag bij het opvolgen van leads of geven ze helemaal geen follow-up door slechte CRM software. Dit leidt tot gemiste kansen en verloren conversies.

Lees hier meer over effectieve lead management.

Maar het is niet alleen belangrijk om opvolging te bieden aan potentiële klanten. Bestaande klanten dienen (minstens) net zoveel aandacht. Bedrijven dienen te blijven communiceren met hun klanten, om de kans op herhalingsaankopen te vergroten. Daarnaast verhoogt het de klanttevredenheid en resulteert het in positieve mond-tot-mondreclame, wat nieuwe klanten stimuleert. Al met al is het behouden van huidige klanten goedkoper dan het aantrekken van nieuwe klanten.

 

Conclusie

In dit artikel onthulden de experts van Skondras de drie veelvoorkomende fouten in het beheren van B2B-leads. We stelden vast dat slechte opvolging, een gebrek aan personalisatie en onvoldoende kennis over de doelgroep de grootste obstakels zijn bij het genereren van leads en conversies.

Het is cruciaal om te begrijpen dat het beheren van B2B-leads een voortdurend proces is dat volle aandacht en aanpassing vereist. Door leads op te volgen en content continu te personaliseren, kunnen bedrijven hun positie op de markt versterken en een solide basis leggen voor toekomstige groei.

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Elektrisch automerk BYD scoort dankzij Skondras

BYD fabriceert 100% elektrische (vracht)wagens, zonnepanelen, thuisbatterijen en meer. Een veelbelovende speler op deze concurrentiële groeimarkt, maar qua detachering en prospectie konden ze nog wel wat hulp gebruiken … Skondras to the rescue, met een...

Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!