Dit is waarom klantenservice cruciaal is voor elk B2B bedrijf

Dit is waarom klantenservice cruciaal is voor elk B2B bedrijf

 

Een goede klantenservice is een must voor elk B2B-bedrijf. Klanten zijn immers de kern van jouw organisatie en daarmee de kern van jouw succes. Een uitstekende klantenservice leidt niet alleen tot een betere klantrelatie, maar verhoogt ook hun tevredenheid en moedigt herhaling aan. Beide van onschatbare waarde in de B2B-markt. In de blogpost van vandaag bespreken we de drie belangrijkste redenen waarom het creëren van een positieve klantervaring centraal moet staan in elke succesvolle B2B-strategie.

 

De waarom 

Verbetering van merkreputatie 

Een goede klantenservice is van onschatbare waarde wanneer het gaat om merkreputatie. Een positieve klantervaring is niet alleen de sleutel tot loyale klanten, maar ook voor mond-tot-mondreclame. Mond-tot-mondreclame is gratis en enorm waardevol. Mensen hechten namelijk veel meer waarde aan het woord van een kennis, dan aan een online review op een website. 

 

Toename van klanttevredenheid en loyaliteit

Door op professionele wijze problemen op te lossen en klanten op hun gemak te stellen, houd je je klanten tevreden. Door keer op keer de juiste service te bieden, zullen ze blijven terugkomen. Aan het eind van de dag verhoogt het de loyaliteit.

 

Toename van de verkoop en behoud van klanten  

En zoals elke B2B-ondernemer weet; loyaliteit is extreem waardevol binnen de markt. Het vinden en overtuigen van nieuwe klanten is namelijk een lang, intensief en kostbaar proces. Het behouden van bestaande klanten is daarentegen een stuk goedkoper. Een positieve ervaring zorgt voor een langdurige relatie tussen klanten en merk. 

 

De hoe 

Nu we weten waarom goede klantenservice cruciaal is, is het tijd voor de hoe. Wij delen onze tips om uit te blinken in service en jezelf te onderscheiden van de concurrent:

 

  • Luister naar de behoefte en wensen van je klanten

Klinkt logisch, maar wordt in praktijk vaak vergeten. Communiceer op een informele manier en herhaal hun vraagstuk. Zo voelen jouw klanten zich gehoord en begrepen.

 

  • Zorg voor snelle en effectieve oplossingen op de meest voorkomende problemen

Efficiëntie is de sleutel tot goede klantenservice. Door bijvoorbeeld ‘veelgestelde vragen’ toe te voegen aan je website, verminder je het aantal telefoongesprekken. Hiermee vang je dus al een groot gedeelte op en houd je waardevolle tijd over. Deze tijd kun je extra besteden aan de klanten die contact opnemen.

 

  • Investeer in technologie en training van personeel op de klantenservice

Denk aan iets simpels als een headset tot aan geavanceerde CRM systemen. Fijne tools geven jouw medewerkers de handvatten om de service te bieden die jouw klanten verdienen.

 

Investeer in succes

Het belang van goede klantenservice kan niet worden overschat. Van het creëren van sterkere banden tussen klanten en je bedrijf, tot het verhogen van zowel loyaliteit als winstgevendheid. Het is tijd om te investeren in een strategie die werkt voor jou en je klanten.

Skondras staat klaar om jouw bedrijf te voorzien van alle middelen die nodig zijn om uitstekende klantenservice te realiseren. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met ons team!

 

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Elektrisch automerk BYD scoort dankzij Skondras

BYD fabriceert 100% elektrische (vracht)wagens, zonnepanelen, thuisbatterijen en meer. Een veelbelovende speler op deze concurrentiële groeimarkt, maar qua detachering en prospectie konden ze nog wel wat hulp gebruiken … Skondras to the rescue, met een...

Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!