Hoe Sanela zorgt voor tevreden klanten en blije medewerkers

Als team coach customer service zorgt Sanela Music ervoor dat haar medewerkers (agents) en klant tevreden zijn. Via Skondras werken ze voor een grote energieleverancier die actief is op de Belgische markt. 

Klanten van deze energieleverancier stellen de hele dag door vragen over verschillende kanalen. Alle agents van Skondras in het customer service team beantwoorden alle vragen naar tevredenheid en lossen problemen voor de klanten op. Sanela verdeelt zorgvuldig alle taken tussen de verschillende agents en ziet erop toe dat zij allemaal hun target behalen.

Passie voor de job

In de zes jaar dat Sanela voor Skondras werkt, staat ze nog steeds met passie op de werkvloer. Ze voelt zich er thuis en ervaar Skondras als een echte familie. Met name de constante uitdaging zet haar elke dag op scherp. “Het is altijd de uitdaging om het doel van de klant te behalen. We werken met een bepaalde contributie en iedere dag moeten die cijfers worden behaald. Ook de nieuwe veranderingen in het veld moet je blijven volgen en rekening mee houden om de klant zo goed mogelijk te helpen”.

Klaarstomen voor het vak

Om nieuwe medewerkers klaar te stomen voor het vak, biedt Skondras een opleiding aan. “Je leert over de verschillende programma’s waar de leverancier mee werkt en krijgt kennis over de energiemarkt en energieprijzen. Ook leer je over de tools waar we mee werken en hoe je een factuur moet inzetten.”

“Omdat je als customer service agent aan de slag gaat, moet je natuurlijk ook weten hoe je bepaalde problemen moet oplossen. Bijvoorbeeld als het gaat om een terugbetaling. Je moet dan aanvragen doen en macro’s opstellen om naar de backoffice te sturen”. Er is dus veel kennis nodig om de klant goed te servicen.

Familie sfeer

Sanela benadrukt de sfeer bij Skondras in Hasselt. “Het is als thuiskomen bij familie. Een plaats waar naar je geluisterd wordt”. Deze sfeer zorgt er tegelijkertijd voor dat er ook altijd naar de klanten geluisterd wordt en iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaat. 

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Hoe Sanela zorgt voor tevreden klanten en blije medewerkers

Als team coach customer service zorgt Sanela Music ervoor dat haar medewerkers (agents) en klant tevreden zijn. Via Skondras werken ze voor een grote energieleverancier die actief is op de Belgische markt. Klanten van deze...

Skondras en Smart Profile bundelen krachten

De twee marketingbedrijven Smart Profile en Skondras slaan de handen ineen. Smart Profile levert B2B-marketingdata, Skondras neemt de lead generatie voor zijn rekening. Door de twee expertises samen te voegen geniet de klant van een...

Skondras neemt het Duitse Marketingfaktur over

Op 1 september 2022 neemt de dienstverlener in verkoopoutsourcing SKONDRAS het Duitse Marketingfaktur GmbH uit Mönchengladbach over. Marketingfaktur is al 8 jaar actief in de B2B-sector op het gebied van sales outsourcing. De nadruk ligt...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!