Vijf voordelen van sales outsourcing services in uw bedrijf

Hoewel sales outsourcing services diensten zijn waarvan alle bedrijven zich bewust zijn, begrijpen velen misschien niet echt hoe het hun bedrijf kan verbeteren. Voor degenen die niet zeker weten wat sales outsourcing services voor een organisatie kunnen betekenen, wordt in dit artikel 5 belangrijke voordelen genoemd die het voor uw bedrijf kan opleveren.

De vraag naar het uitbesteden van onderdelen van uw bedrijfsbehoeften komt steeds vaker terug. Of het nu gaat om uw boekhouding, salarisadministratie of IT-diensten… maar hoe zit het met uw verkoop?

De inkomsten genererende component van uw bedrijf is ongetwijfeld het belangrijkste: zonder inkomsten heeft u geen bedrijf. Het uitbesteden van uw B2B-verkopen kan misschien zelfs een beetje eng zijn. Maar als u geen succes hebt met het runnen of opbouwen van uw eigen verkoopteam, als u geen achtergrond heeft in de verkoop of als u beperkt bent met betrekking tot uw middelen, dan is er een reden om op zoek te gaan naar externe ondersteuning van deze behoefte.

Er zijn tal van voordelen aan het uitbesteden van uw verkoop. Uiteraard ben ik bevooroordeeld omdat onze core business bestaat uit het uitbesteden van verkoop.

Focus op waar u het beste in bent

Als uw corebusiness het maken van software of het leveren van industriële oplossingen is en u heeft een technisch team dat geen achtergrond heeft in de verkoop, dan is dit een goede reden om uw verkoop uit te besteden. Doe waar u het beste in bent en zorg ervoor dat u voldoende verkopers  inschakelt om te doen waar zij het beste in zijn. De sleutel is hier het vinden van de juiste sales outsourcing services partner om mee samen te werken. U wilt een partner die uw bedrijf en waardepropositie begrijpt en die een plan heeft om u te helpen de markt op te gaan en nieuwe verkopen te realiseren.

Gebruikmaken van sales outsourcing services verbetert uw ROI

Verkoopuitbesteding en interne verkoopteams zijn een geweldige manier om de kosten van het bedrijf drastisch te verlagen en tegelijkertijd de verkoop te verbeteren. Het aanwerven van een hunter/ account manager, hetzij op senior of midline of junior niveau, kan kostbaar zijn. Voor een senior moet u rekening houden met een jaarlijkse loonlast van 120.000 euro, voor een midline 90.000 euro, en voor een junior 60.000 euro. Plus betaalde vakanties en ziekte, kantoorruimte, computer- en aanverwante apparatuurkosten, mobiele telefoonrekeningen, enz. De kosten van uitbesteding kunnen in veel gevallen letterlijk de helft zijn van wat je zou besteden aan een fulltime persoon. Je krijgt iemand die misschien parttime voor je werkt, maar tegelijkertijd, elk uur wordt aan verkopen besteed.

Verbetering van sales prestaties en flexibiliteit

Cashflow is koning. Het uitbesteden van uw verkoop geeft u in veel gevallen meer flexibiliteit, omdat u uw investering naar boven en naar beneden kunt bijstellen als dat nodig is. We hebben klanten die, afhankelijk van de tijd van het jaar, een beetje moeten terugschroeven, maar niet willen stoppen. De mogelijkheid hebben om dit te doen zonder de hunter/accountmanager te verliezen is uw voordeel.

Een ander voorbeeld kan de lancering van een nieuw product zijn. U hebt intern niet de verkoop resources om het te lanceren. Dus in plaats van een kostbaar rekruteringsproces te doorlopen, besteedt u de verkoop uit aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop. Dit bespaart u de investering in de aanwerving van een nieuwe sales persoon, bespaart u de opleidingskosten en stelt u bovendien in staat om de markt voor dit nieuwe product op een veel kosteneffectievere en efficiëntere manier te testen.

Een beproefde methodiek en expertise inhuren

De meeste bedrijven die gespecialiseerd zijn in sales outsourcing hebben een set van methodologieën en best practices die zij volgen om succes te bewerkstelligen. Wij hebben een specifiek proces dat ons in staat stelt om de sales in enkele dagen op te starten. Vervolgens passen we een procesmethodologie toe op het verkoopwerk waarbij een sales CRM wordt gebruikt, follow-up calls tijdig worden ingepland, sales pitches op een specifieke manier worden gebouwd, etc. In principe moet u het wiel niet opnieuw uitvinden. U kunt gebruik maken van de expertise van iemand anders om de zaken sneller te laten rollen.

Breid uw markten uit zonder eigen personeel

Of het nu gaat om geld of gewoon om het menselijk kapitaal, outsourcing van uw verkoop kan een oplossing zijn. Vaak, zoals ik al eerder zei, is er een kostenvoordeel aan het uitbesteden van uw verkoop en het kan in de orde van grootte van 50 procent minder kosten dan het aanwerven van voltijds sales personeel. Omwille van financiële beperkingen of management beperkingen heeft het misschien geen zin om een nieuw sales persoon fulltime in dienst te nemen. Dus overweeg om uw sales uit te besteden aan een bedrijf dat uw sales werk kan beheren.

Sales outsourcing services experts met Skondras

Bij Skondras bieden we een breed scala aan sales outsourcing services en oplossingen aan, die ontworpen zijn om uw sales stress te verlichten. Skondras voert voor vele opdrachtgevers de sales activiteiten succesvol uit. We maken gebruik van jarenlange ervaring en expertise om uw verkoopcijfers te helpen maximaliseren.

Om meer te weten te komen over onze diensten, kunt u vandaag nog contact met ons opnemen voor meer informatie.

Deel dit bericht

Maak kennis met ons!

Laat u ontzorgen en helpen
bij uw omzetgroei. Op basis van uw vraagstuk laten we u de mogelijkheden zien.

Stijn Skondras – Oprichter

Onze meest recente artikelen

Elektrisch automerk BYD scoort dankzij Skondras

BYD fabriceert 100% elektrische (vracht)wagens, zonnepanelen, thuisbatterijen en meer. Een veelbelovende speler op deze concurrentiële groeimarkt, maar qua detachering en prospectie konden ze nog wel wat hulp gebruiken … Skondras to the rescue, met een...

Voorkom veelgemaakte fouten in B2B-leadgeneratie!

De 3 grootste fouten onthuld Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige B2B-leadgeneratie-inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? In dit artikel onthullen we de drie grootste fouten die organisaties maken bij het vinden, converteren en...

Maak kennis met ons

Vrijblijvende kennismaking

Uw uitdaging staat centraal! We denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitgangspunten zijn ontzorgen en omzetgroei van uw organisatie. Hopelijk tot binnenkort!